کف سازی

فراید پوشش دائمی سطح زمین با استفاده از مواد مختلف به منظور پیاده روی رهگذران روی آن، کف سازی (کف پوش کردن) نامیده می شود. در این مقاله ه بررسی انواع کف پوش می پردازیم:

ویژگی های کف سازی مناسب:

یک کف پوش مناسب باید از ویژگی های زیر برخوردار باشد:

  • با دوام باشد
  • تمیز کردن کف پوش آسان باشد
  • هنگام قدم زدن رهگذران بر روی آن صدایی تولید نکند، یا اصطلاحا بی صدا باشد
  • از ظاهر خوبی برخوردار باشد
  • عاری از رطوبت و نم باشد
  • ضد حریق و حرارت بالا باشد
  • از هزینۀ نگه داری پایین برخوردار باشد.

اجزای یک کف پوش

به طور معمول، کف پوش به دو قسمت تقسیم می شود:

  1. بخش زیرین یا پایه ای
  2. بخش پوششی یا کف سازی

 

1.بخش زیرین یا پایه ای

بنیان اصلی ساختار یک کف پوش به عنوان بخش زیرین یا پایه ای شناخته می شود. برای هر طبقه، پایۀ کف پوش باید از استحکام مناسبی برخوردار باشد تا از جا نیفتاده و در برابر حرارت و ضربه مقاوم باشد.

 

  1. 2. بخش پوششی یا کف سازی

استفاده از مواد و مصالح مختلف برای پوشش بخش بالایین یک کف پوش در ساختمان های مسکونی و تجاری از مزایا و معایب خاصی برخوردار هستند. موادهای رایج برای پوشش سطح کف پوش ها عبارتند از: خاک، آجر، چوب، سنگ، آسفالت، بتن، موزاییک، کاشی، مرمر، P.V.C و غیره.

 

انواع کف سازی:

متداول ترین انواع کف پوش ها به شرح زیر هستند:

 

  1. کف سازی با خاک

این نوع از کف پوش بیشتر در مناطق روستایی و اقامت گاه های کم هزینه یافت می شود. کف پوش های خاکی سفت، ارزان و ضد آب هستند و در تابستان خنک شده و در زمستان محکم تر می شوند.

 

2.کف سازی با آجر

این نوع از کف پوش ها مناسب راهرو، باغچه ها و گاراژ منازل است. این کف پوش علاوه بر اقتصادی بودن به راحتی ساخته شده و لغزنده نیستند. آجرهای این کف پوش ها ممکن است به صورت موازی یا زیگ زاگ چیده شوند.

 

3.کف سازی با سنگ

این نوع از کفپوش ها مستحکم، مقاوم و اقتصادی بوده و به سادگی تعمیر می شوند.

کف پوش های سنگی به دو نوع تقسیم بندی می شوند:

  1. کفپوش سنگی صیقل داده شده
  2. کفپوش سنگی صیقل داده نشده

 

  1. کف سازی با کاشی

این کف پوش ها متداول ترین نوع کف پوش در ساختمان های شهری است. بسته به نوع کاشی که مورد استفاده قرار گرفته شده می توان آن ها را به شکل زیر طبقه بندی کرد:

  1. کف سازی با کاشی صیقلی
  2. کف سازی با کاشی طرح Terrazzo
  3. کف سازی با کاشی PVC

کف سازی با استفاده از کاشی از ظاهری زیبا، داوم بالا و سهولت در تمیز کردن خوبی برخوردار است؛ اما هزینۀ تعمیر آن ها نسبتا بالاست. یکی از نکات منفی کف پوش های از جنس کاشی، لغزنده شدن هنگام خیس شدن سطح آن است. حمل آسان از مزیت های این کاشی ها محسوب می شود.

کف سازی با کاشی صیقلی

امروزه انواع مختلفی از کاشی های صیقلی در بازار یافت می شود که طرح ها و سایه های مختلفی را به مشتری ارائه می دهد. هر فرد می تواند کاشی مد نظر خود را مناسب با دکوراسیون منزل خود انتخاب نماید.

کف سازی با کاشی PVC

کاشی های PVC  از سطح صافی برخوردار بوده و به راحتی تمیز می شوند. این کاشی های ظریف، انعطاف پذیر هستند و به آسانی نصب می شوند. این نوع از کف پوش در ترکیب رنگی متنوعی یافت شده و برای سالن های غذاخوری، اتاق خواب و اتاق نشیمن مناسب هستند.

مهم ترین عیب این نوع از کاشی ها ضد حریق نبودن آن ها است.

 

  1. کف سازی با سیمان و بتن

این نوع کف پوش ها نیز محبوب بوده و برای همۀ سالن ها متناسب هستند. کف پوش های سیمان و بتن با دوام، صاف، ضد آب و مقرون به صرفه هستند. تنها عیب این کف پوش ها عدم امکان تعمیر کردن آن ها است.

6.کف سازی با چوب

کف پوش های چوبی معمولا در سالن ها، تالارهای سخنرانی، سالن های مهمانی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند؛ البته امروزه استفاده از این کف پوش ها در ساختمان های مسکونی رواج یافته است. در مناطق شیب دار، کف پوش های چوبی به دلیل ارزانی و دسترسی آسان به وفور یافت می شود.

کف سازی با چوب به دو شکل انجام می پذیرد: نوع اول حالتی نیمه معلق داشته و از بالای سطح زمین به تکیه گاه خود متصل می شود، در حالی که نوع دوم همانند دیگر کاشی ها در کف زمین قرار داده می شود.

 

مزایا و معایب انواع مختلف کف پوش ها

ممکن است بازسازی و یا بنای یک ساختمان به علت تصمیمات متعدد مورد نیاز، برای تعداد کثیری از افراد دشوار به نظر برسد. جایگزین کردن کف ساختمان به خودی خود کار سختی نیست، فقط نیازمند دانش کافی است. باید مطمئن باشید که از مزایا و معایب انواع مختلف کف پوش ها برای استفاده در منزل خود اطلاعات کافی کسب کرده باشید:

 

  1. موکت

مزایا: موکت نرم و گرم تر از دیگر کف پوش ها بوده و  راحتی بالایی دارد.

موکت به راحتی کثیف شده و در صورتی که به درستی از آن مراقبت نشود پوسیده می شود. جایگزین کردن موکت های قدیمی با دیگر کفپوش ها از هزینه پایینی برخوردار است (برخلاف کف پوشی هایی همچون کف پوش های چوبی).

معایب: موکت ها توانایی این را دارند که ماده های آلرژی زا و یا میکروب ها را در بین بافت خود پنهان کنند؛ این امر در خانه هایی که حیوان خانگی دارند بیشتر یافت می شود. این امر کیفیت هوای فضاهای بسته را کاهش داده و برای افرادی که از مشکلات ریه رنج می برند خطرناک خواهد بود.

 

2.کف پوش های چوبی

مزایا: کف پوش های چوبی که به خوبی نگه داری شده اند از ظاهر خوبی برخوردار بوده و دوام بالایی دارند. این نوع از کف پوش ها با دکوراسیون های مختلف هماهنگ شده و به راحتی توسط جارو و گرد گیر تمیز می شوند.

معایب: کف پوش های چوبی هزینۀ بالاتری داشته و به نگهداری مداوم نیازمند هستند. اگر به درستی از آن ها مراقبت نشود می توانند توسط رطوبت از بین بروند.

 

 

 

3.کاشی:

مزایا: کف پوش های کاشی عمر بالایی داشته و به سختی خراب می شوند. این کف پوش ها در برابر لکه، ترک، پوسیدگی مقاوم هستند. معمولا از کاشی ها درون آشپزخانه ها، سرویس بهداشتی و اتاق رختشویی استفاده می شوند. هزینه این کف پوش ها نسبت به بقیه گزینه ها پایین تر است.

معایب: با در نظر گرفتن اینکه می توانید رنگ بندی و طرح های مختلفی برای این کاشی ها انتخاب کنید، هنوز هم کاشی ها مناسب سالن های خانوادگی همچون سالن پذیرایی نیستند. علاوه بر این، تمیز کردن حاشیه های کاشی ها کمی دشوار است.

 

4.لمینیت

مزایا: لمینیت، کف پوش ارزان قیمتی است که می توان بر روی یک کف پوش قدیمی به راحتی نصب کرد. نصب این کف پوش آسان بوده و به راحتی می توان آن را جایگزین کرد.

معایب: همانند کف پوش های چوبی، کف پوش های لمینت نیز با زیاد شدن رطوبت خراب می شوند.

کلام پایانی

اکنون شما دانش کافی در مورد کف سازی و انواع آن را کسب کرده اید. کف پوش ها به خانه نمایی تازه می بخشند و آن را از نظر بصری مدرن تر می نمایند.