اسکلت فلزی و کاربرد آن در ساختمان سازی

از اسکلت بندی فلزی ساختمان می توان برای شکل دادن قاب “اسکلتی” یک ساختمان استفاده کرد که معمولاً شامل ستون های عمودی و تیرهای افقی است که در شبکه ای خطی پرچ شده، پیچ شده یا جوش داده می شوند.

فهرست مطالب این پست وندورلیست ایران

  • اسکلت فلزی چیست؟
  • تاریخچه اسکلت فلزی
  • درک ساخت و ساز اسکلت فلزی
  • مزایای ساخت و ساز با اسکلت فلزی
  • معایب ساخت و ساز اسکلت فلزی
  • قیمت اسکلت فلزی
  • کلام پایانی
 ارتباط با ما

تهران – یوسف آباد ، خیابان بیستون ، جنب خیابان 2/1 ، پلاک 62 طبقه دوم واحد 4

شماره تلفن :09122250617

شماره فکس :02191212526

ساعت پاسخ گویی :9 الی 18

ایمیل سازمانی :info@vendorlistiran.com

تماس با ما

تماس با پشتیبانی وندورلیست ایران

اسکلت فلزی چیست؟

اسکلت سازه ای فلزی یک گزینه بادوام، قابل اطمینان، مقرون به صرفه و پایدار برای پروژه های ساختمانی کوتاه مرتبه، میان مرتبه و بلند مرتبه است و به طور معمول به سیستم های اسکلت ساختمان اشاره دارد که در آن عناصر سازه ای عمودی و افقی توسط سیستمی از تیرها و ستون های فلزی شکل داده شده اند. فاصله ستون ها به طور معمول 25 تا 45 فوت در مرکز است، که بسته به نیازهای معماری، تغییرات فاصله کمتر و بیشتر می شود. طیف اشکال و اندازه های موجود اجازه می دهد تا تقریباً هرگونه نیاز معماری برآورده شود.

  • تیرهای فلزی اعضای سازه ای افقی هستند که در برابر بارهایی که به طور جانبی به محور خود وارد می شوند مقاومت می کنند.
  • ستون های فلزی اعضای سازه ای عمودی هستند که بارهای فشاری را منتقل می کنند.

در این صورت می توان از این شبکه تیرها و ستون ها برای حمایت از کف ساختمان، سقف، دیوارها، روکار و غیره استفاده کرد.

اسکلت فلزی چیست؟

تعریف اسکلت فلزی

تاریخچه سازه فلزی

استفاده از فولاد برای اهداف سازه ای در ابتدا کند بود و از محبوبیت زیادی برخوردار نبود. «فرآیند بسمر» در سال 1855 میلادی تولید فولاد را کارآمد و بهتر کرد و فولادهای ارزان قیمت که دارای مقاومت کششی و مقاومت فشاری بالا به همراه انعطاف خوب بودند، از حدود سال 1870 میلادی در دسترس قرار گرفتند، اما عمدتأ به دلیل مشکلات تولید فولاد از سنگ معدن قلیایی، آهن ورزیده و چدن همچنان بیشتر تقاضا برای محصولات ساختمانی مبتنی بر آهن را تأمین می کردند، این مشکلات، که اساسأ به دلیل وجود فسفر ایجاد شده بود، توسط سیدنی گیلچریست توماس در سال 1879 حل شد. طولی نکشید که در سال 1880 دوره ساخت و ساز بر اساس فولاد نرم قابل اطمینان آغاز شد. تا آن تاریخ کیفیت فولادهای تولید شده نسبتأ سازگار شده بود.

درک ساخت و ساز اسکلت فلزی

ساخت و ساز اسکلت فلزی قبلاً بیشتر برای سازه های بزرگ و ساده مانند گاراژها، ساختمان های بزرگ کشاورزی و انبارها – و همچنین ساختمان های بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گرفت. این گونه است که ساخت و ساز سازه فلزی هنوز هم در باور عامه مردم درک می شود، اما اکنون از آن برای طیف گسترده ای از انواع دیگر توسعه از جمله دفاتر، کارخانه ها، مدارس، ساختمان های عمومی و برخی از منازل مسکونی نیز استفاده می شود.

ساخت و ساز اسکلت فلزی به دلایل زیادی گزینه خوبی برای انواع پروژه ها است از جمله:

  • دوام
  • توانایی مالی
  • پایداری

اجزای سازه فلزی می توانند با سرعت بسیار بالایی خارج از محل نصب ساخته و در صورت لزوم با تجهیزات لازم به محل ساخت و ساز منتقل شوند که همین امر منجر به حداقل رساندن نیاز به نیروی کار در محل و کاهش تأثیر متغیرهایی می شوند که می توانند یک پروژه را به تأخیر بیندازند، مانند آب و هوای نامساعد. به جز این ، مزایا و معایب مشخصی در ساخت و ساز اسکلت فلزی از نظر ساخت وجود دارد که این موارد در بخش بعدی ذکر شده است:

تاریخچه اسکلت فلزی

تاریخچه اسکلت فلزی

بخش های تخصصی در خصوص متریال صنعت ساختمان

کاربر گرامی با کلیک بر روی هر یک از دکمه های فوق وارد صفحه تخصصی متریال خواهید شد

مزایای ساخت و ساز با اسکلت فلزی

ساخت و سازهای اسکلت فلزی مزایای زیر را در مقایسه با ساخت و سازهای آجری، بتونی و چوبی ارائه می دهند:

1) مقاومت و دوام

اجزای سازه ای فلزی سبک تر و مستحکم تر از محصولات چوبی یا بتنی تحمل کننده وزن هستند. یک ساخت فلزی معمولی تحمل کننده وزن 30 تا 50 درصد سبک تر از یک معادل چوبی است. این امر باعث می شود ساخت و ساز اسکلت فلزی به مراتب مستحکم تر و با دوام تر از اسکلت چوبی باشد.

2) ساخت آسان در اندازه های مختلف

گلمیخ های فلزی در اندازه های مختلفی موجود است و می توان آنها را به سفارش ساخت. این بدان معناست که می توان آنها را سفارشی کرد تا بارهای خاصی را در ساختمان هایی با انواع و اندازه های مختلف، تحمل کنند.

3) مقاومت در برابر آتش

ساخت و سازهای فلزی در برابر آتش بسیار مقاوم هستند، در صورت بروز آتش سوزی در یک ساختمان خطر آتش سوزی کاهش می یابد و گسترش آتش سوزی را عقب می اندازد. پوشش های خاص بازدارنده شعله برای افزایش این خاصیت سازه فلزی عمل می کنند.

4) مقاومت در برابر رطوبت و هوا

سازه فلزی بسته به میزان کربن خود می تواند دارای ویژگی های مقاوم خوب در برابر رطوبت باشد. پوشش روی داغ و عملیات پودر اضافی برای افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی باعث می شود که یک جزء سازه فلزی حتی در برابر اثرات آب مصونیت بیشتری داشته باشد – این یک ملاحظه مهم برای اجزای در معرض هوا است.

مزایای اسکلت فلزی

معایب ساخت و ساز اسکلت فلزی

ساخت و ساز اسکلت فلزی دارای یک سری معایب است که بیشترین موارد ذکر شده عبارتند از:

1)رسانایی حرارتی

فولاد نه به دلیل گرمای خود. بلکه به دلیل کارایی بالا در انتقال گرما معروف است. هنگام انتقال گرما از طریق گلمیخ های فلزی، می توان مقدار عایق بندی دیوارها را به اندازه نصف کاهش داد، این خبر خوبی برای نگهداری انرژی در ساختمان نیست. در مکان هایی که از ساخت و ساز اسکلت فلزی استفاده می شود، برای مقابله با رسانایی حرارتی فولاد، باید اقدامات عایق بندی صورت گیرد.

2) کاهش انعطاف پذیری در محل

یکی از مزایای استفاده از اجزای سازه چوبی امکان تنظیم آنها در محل است. یک جزء می تواند به اندازه برش داده شود، میخ ها برای تقویت اتصال کوبیده شود و غیره. باید آگاه باشیم که این قابلیت ها در مورد فولاد صدق نمیکند . اندازه گیری ها و محاسبات فولاد باید از قبل به صورت کاملا دقیق  صورت پذیرد، زیرا یک ساخت فولاد به شکل نهایی خود به محل تحویل داده می شود و آماده است تا داخل ساختمان چفت شود.البته که این موضوع یکی از مزایای بزرگ فولاد است.

3) ساختارهای پشتیبانی کننده

ساخت و ساز اسکلت فلزی بندرت به خودی خود کار می کنند. آنها معمولاً برای گرد هم آوردن ساختمان به دیوار کاذب، غلاف، عایق بندی و اجزای چوبی تکمیلی احتیاج دارند. به نظر برخی از مشاغل ساخت و ساز، این مدت زمان طولانی تر ساخت و ساز بحثی علیه ساخت و ساز اسکلت فلزی است، اگرچه معمولاً صرفه جویی در وقت مهم تر از هرگونه تنظیماتی است که باید در محل انجام شود.

معایب اسکلت فلزی

بارگذاري...
بارگذاري...

برای شرکت در مزایدات و یا مناقصات صنعت ساختمان (وندور لیست ایران) روی یکی از گزینه های فوق کلیک کنید

 آیا در آینده خانه های بیشتری با اسکلت های فلزی ساخته می شوند؟

بله، حتی اگر آنها انتخاب هر سازنده خانه نباشند، ما معتقدیم خانه های اسکلت های فلزی بیشتری در آینده وجود خواهد داشت. با توجه به قابلیت بازیافت فولاد، استفاده از این ماده در خانه ها مزایای زیست محیطی دارد و مهندسان ساخت و ساز مطمئنا توانایی فولاد در مقاومت در برابر آب و هوای سخت و سایر خطرات را درک خواهند کرد. قبلأ، راه حل هایی برای برخی از اشکالات فولاد مطرح شده است. همچنین دوام و ارزش کلی دراز مدت فولاد بدون بحث و جدل قابل قبول است. بنابراین چشمان خود را برای دیدن خانه های بیشتر با اسکلت فلزی باز نگه دارید؛ یعنی حتی اگر می توانید آنها را از خانه های سنتی تر ساخته شده که در خارج آنجا می بینید تشخیص دهید.

قیمت اسکلت فلزی

در بین کارفرمایان و پیمانکاران ساختمان، قیمت ساخت و نصب اسکلت به روش های گوناگونی محسابه می شود. برخی از رایج ترین این قیمت گذاری ها در ادامه آمده است:

  • به صورت کیلویی

پیمانکاران اجرای اسکلت فلزی قیمت نهایی را بر اساس کیلویی منعقد می کنند. در این روش برای محاسبه قیمت تمام شده اسکلت فلزی از برگ باسکول استفاد می کنند.

  • به صورت ریز متره

در این روش، وزن کل اسکلت فلزی، متر می شود و ملام تعیین قیمت همان محاسبات ریالی است.

 

کلام پایانی

اسکلت های فلزی مورد استفاده در خانه ها یک انتخاب کاربردی است زیرا ساخت آنها ساده و سریع است، نیازی به گفتن نیست که مقرون به صرفه است. خانه های ساخته شده با استفاده از اسکلت های فلزی مقاوم در برابر آتش، با دوام، ضد آفت و دوستدار زمین هستند. بسیاری از جوانان این ماده را برای ساخت خانه خود انتخاب می کنند زیرا دارای ظاهری امروزی و همچنین سایر ویژگی ها و مزایا هستند. خانه های فلزی همچنین گزینه های متنوع سفارشی سازی را ارائه می دهند. شکی نیست که استفاده از اسکلت فلزی در آینده نیز همچنان پرطرفدار خواهد بود.

نمای تراورتن

18th دسامبر, 2021|بدون دیگاه

  نمای تراورتن تراورتن، شکلی جذاب از سنگ آهک است که در پیرامون چشمه های رسوبات معدنی تشکیل و یافت می شود. بافت فیبری مرمری شکل و رنگ های جذاب [...]

تجهیزات جابجایی

15th دسامبر, 2021|بدون دیگاه

    تجهیزات جابجایی تجهیزات جابجایی مواد (MHE) شامل تجهیزاتی می شود که برای حمل، کنترل، ذخیره سازی و مراقبت از مواد، کالا ها و محصولات در فرایند تولید، توزیع، [...]

دانلود مقاله اسکلت فلزی به صورت رایگان
دانلود مقاله PDF اسکلت فلزی
لینک شبکه های اجتماعی وندور لیست ایران
Author: